Comité vraagt mening over relatie Grondwet en geloof

Op 29 maart Grondwet Festival in Den Haag

in Christelijk Nieuws

Het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk vraagt Nederlanders naar hun 'mening over geloof en de Grondwet.' Maandagmorgen plaatste het comité een oproep om reacties op zijn Facebook-pagina. In de Grondwet staat dat Nederlanders 'zelf geloof of levensovertuiging kiezen,' aldus het comité.

(imported body)

Op Facebook wordt de vraag gesteld: 'Hoever mogen mensen volgens u gaan om te laten zien wat hun geloof of levensovertuiging is?'

Waarschijnlijk is deze oproep via social media bedoeld om aandacht te vragen voor het grondwet festival dat op 29 maart in Den Haag georganiseerd wordt door het comité. Op die dag bestaat de Nederlandse grondwet precies 200 jaar. "Tijdens het Grondwet Festival staat Den Haag bol van de activiteiten die met onze Grondwet te maken hebben", meldt de website. "Zo gaan bijvoorbeeld deuren die normaal gesloten zijn, open voor publiek, zoals de Ridderzaal, Eerste en Tweede Kamer, het Kabinet van de Koning, het Vredespaleis en nog veel meer! In totaal doen meer dan 60 instellingen en organisaties mee. Deze organiseren de hele dag door een speciaal programma, geschikt voor jong en oud."

Morgen wordt het programma van het Grondwet Festival bekendgemaakt. Het is het tweede nationale evenement van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk. De viering van 200 jaar Koninkrijk loopt van 30 november 2013 tot 26 september 2015 en bestaat uit zes nationale evenementen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons