Christenen in Sotsji

De Russische kerk heeft vrijheid, maar niet zonder zorgen

in Christelijk Nieuws

Russische christenen hebben alle vrijheid, maar er zijn wel zorgen over de toekomst. De band tussen de regering en de officiële Russisch-Orthodoxe Kerk wordt steeds hechter. De kerk loopt daarmee het gevaar onder controle van de regering te komen en betrokken te worden bij de Russische staatsideologie. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

De situatie van de Russische kerk is zeker beter dan in de Sovjettijd, maar vanwege historische redenen is de kerk in Rusland nooit absoluut vrij geweest, zegt dr. Somov, Russich-orthodox theoloog in Moskou.
 
In het Russische Sotsji staan meer dan honderd geestelijken van de vijf grote religies klaar om tijdens de Olympische Winterspelen pastorale hulp te bieden. De komende twee weken zijn ze zowel voor psychische als geestelijke hulp beschikbaar voor atleten en bezoekers van de Spelen. 

Toch twijfelen kerken en christelijke organisaties uit het buitenland of de Russisch-Orthodoxe kerk haar evangelisatietaak wel serieus zal nemen. Zo’n 400 Amerikaanse baptisten reizen onder de naam ‘Engage Sochi’ af naar Sotsji om kerken te planten en evangelisatiebijeenkomsten te organiseren.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons