Chaldeeuwse patriarch luidt de noodklok

"massale emigratie, isolement en een gebrek aan eenheid"

in Christelijk Nieuws

De Chaldeeuws-katholieke patriarch Mar Louis Raphael I Sako klaagt in een pastorale brief, naar aanleiding van de eerste verjaardag van zijn aantreden, over de aanhoudende emigratie van Chaldeeuwse katholieken.

'Onze Kerk gaat gebukt onder een massale emigratie, een gebrek aan eenheid, meningsverschillen over de liturgie en isolement.' In zijn brief vestigt de kerkleider verder nog de aandacht op de moeilijke levensomstandigheden van zijn gelovigen in Irak, maar evenzeer in Syrië en Libanon. 'Onze gelovigen worden geconfronteerd met terreur, instabiliteit, emigratie en politieke en economische onzekerheid.'

De patriarch blikt in de brief vooruit naar de Iraakse parlementsverkiezingen in april en hij roept zijn gelovigen op om daaraan actief deel te nemen. Zo kunnen zij bijdragen tot de uitbouw van de toekomst van het land. 'Wij moeten de dialoog nastreven met de moslims op basis van wederzijds respect om vrede en samenwerking tot stand te brengen.' Tegelijk doet hij een beroep op gematigde moslims om een vreedzaam samenleven met christenen tot stand te brengen. 

Bron: Kerknet.be

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons