Bisschop Punt verbaasd over uitblijven pausbezoek

in Christelijk Nieuws

Het feit dat paus Franciscus niet op bezoek komt in Nederland heeft bisschop Jos Punt van Haarlem-Amsterdam "erg verbaasd, omdat hij andere signalen had gekregen'' over dat mogelijke bezoek. Dat heeft een woordvoerder van bisschop Punt zaterdag gezegd. De paus zou juist heel enthousiast zijn geweest over de mogelijkheid ons land te bezoeken. Trouw meldde zaterdag dat een pauselijk bezoek aan Nederland door kardinaal Wim Eijk is tegengehouden.

Een woordvoerster van de Rooms-Katholieke Kerk liet zaterdag in een reactie weten dat kardinaal Eijk tijdens het zogenoemde ad limina-bezoek in december al heeft laten weten dat de paus welkom is in ons land. Op 10 januari informeerde hij bij de paus naar de mogelijkheden van een bezoek aan ons land. De paus zelf gaf aan dat hij daar voorlopig geen kans toe zag, aldus de woordvoerster. Nederland zou op de langere termijn wel opnieuw kunnen informeren naar wat de mogelijkheden voor een bezoek zijn.

De bisschoppenconferentie, de vergadering van alle bisschoppen in ons land, liet daarna op 13 januari weten dat de paus voorlopig niet naar ons land zou komen. De mededeling van Eijk toen, dat een bezoek niet aan de orde was, heeft Punt toen erg verbaasd, aldus zijn woordvoerder zaterdag.

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons