Ben Tiggelaar investeert in Keniaans leiderschap

in Christelijk Nieuws

Sinds 2010 sponsoren managementschrijver Ben Tiggelaar en zijn gezin James Mwangi, een economiestudent in Nairobi, die opgroeide in de sloppenwijken van die stad.

James is een van de studenten in het Leadership Development Program van Compassion. Begin maart reizen Ben en zijn vrouw Ingrid naar de buluitreiking van James.

Tiggelaar is bekend van seminars als MBA in één dag en boeken als Dromen, Durven, Doen. Hij zet zich als sponsor en ambassadeur van het Compassion Leadership Development Program (LDP) al een aantal jaren in voor jonge leiders in ontwikkelingslanden.

Via Compassion kwam Ben in contact met James (5 maart 1989), een jonge Keniaan vol ambitie en dromen. James groeide op in de sloppenwijk Dandora, Nairobi. Zijn moeder is naaister en zijn vader verkoopt tweedehands kleding. Dankzij de ondersteuning van Compassion kon James naar school, waar hij zeer goed presteerde en blijk gaf van leiderschapskwaliteiten. Daardoor belandde hij in het LDP, een programma dat talentvolle jongeren uit de armste bevolkingslaag helpt om een academische opleiding te volgen en om zich te ontwikkelen tot dienende leiders.

James ontvangt begin maart zijn bul. Ben hierover: "We zien er enorm naar uit. James heeft grote ambities. Niet alleen voor zichzelf, maar juist ook voor zijn land. Hij wil echt een bijdrage leveren aan een rechtvaardiger samenleving. Ik denk dat hij de kwaliteiten heeft om hierin ook iets te betekenen, net als de andere studenten die wereldwijd in het LDP zitten. Tijdens de reis ontmoeten we ook Kennedy Mugendi Njiru, een nieuwe LDP-student die we willen ondersteunen. Ik geloof dat er de komende jaren veel kan verbeteren in ontwikkelingslanden dankzij deze nieuwe, rechtvaardige leiders."

Over Compassion

Compassion biedt kinderen en jongeren kans op een leven zonder armoede. Ieder kind dat door een sponsor wordt ondersteund, wordt opgenomen in een Compassion-project dat door een lokale kerk met lokale medewerkers wordt uitgevoerd. Wereldwijd worden er via Compassion momenteel ruim 1,4 miljoen kinderen in 26 ontwikkelingslanden ondersteund, waarvan er meer dan 1,25 miljoen worden gesponsord. Compassion selecteert kinderen voor haar programma’s op basis van de armoedesituatie, ongeacht (religieuze) achtergronden en etniciteit. Jongeren met leiderskwaliteiten, goede schoolresultaten en een hoge mate van gedrevenheid maken kans toegelaten te worden binnen het Leadership Development Program. LDP-sponsors investeren in een studie, leiderschapstraining en coaching traject van hun student. De organisatie werkt in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Meer informatie is te vinden op www.compassion.nl/ldp. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons