Bejaarde non moet 3 jaar de cel in

in Christelijk Nieuws

Een 84-jarige non uit de Verenigde Staten moet 3 jaar de cel in, omdat ze samen met twee anderen een opslagplaats voor kernwapens binnendrong. De medeverdachten van 58 en 64 zijn veroordeeld tot meer dan 5 jaar gevangenisstraf.

De drie vrouwen braken uit protest tegen kernwapens in 2012 in op een militaire basis in Oak Ridge in de Amerikaanse staat Tennessee. Toen zij zich eenmaal een weg door de drie hekken van het zwaarbeveiligde complex hadden gebaand, gooiden ze onder meer met flesjes met bloed en kalkten ze anti-oorlogskreten op de muren. Het complex is de belangrijkste plaats in Amerika waar uranium wordt opgeslagen.

Hoewel de vredesactivisten het alarm lieten afgaan, kwam een bewaker pas na 2 uur verhaal halen. Toen hij hen confonteerde, boden ze hem brood aan en begonnen de vrouwen te zingen.

Mensen uit de hele wereld stuurden de rechter brieven en 14.000 mensen tekenden een petitie voor clementie. De bejaarde non vroeg de rechter echter om haar leeftijd niet mee te nemen in het besluit en vroeg zelfs om levenslang. "Het zou de grootste eer zijn als ik de rest van mijn leven in de gevangenis mag doorbrengen", zei ze eerder. "Ik hoop dat dat gebeurt."

 

Bron: ANP
Foto: Wikipedia

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons