Bedelen in kerken om autoschade te betalen

Onverzekerden leveren schadepost van 10 miljoen euro

in Christelijk Nieuws

Nederland telt ongeveer 5000 mensen die vanwege hun geloofsovertuiging geen enkele verzekering hebben afgesloten, en daar zitten ook brokkenpiloten tussen. Dat schrijft Metro. Zij veroorzaken schade aan auto's die niet is te verhalen. Vorig jaar kostte het onverzekerde schadeleed zo'n 10 miljoen euro.

(imported body)

Sommigen gaan daarom in de kerk met de pet rond. Vorig jaar kregen 400 van hen een auto-ongeluk met schade die moest worden betaald. Gedupeerden die geen geld terugkrijgen, kunnen aankloppen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Maar "de meesten van hen zijn heel straight en betalen gewoon alles uit eigen zak", aldus een woordvoerder van het fonds

Gelovigen vormen overigens niet de grootste schadepost. In totaal gaf het fonds vorig jaar 60 miljoen euro uit aan onverhaalbare schade, vooral te wijten aan doorrijders na een ongeluk. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons