Australische missionaris vast in Noord-Korea

in Christelijk Nieuws

Een Australische missionaris die het christendom in Noord-Korea wilde verspreiden, is daar opgepakt. De echtgenote van de 75-jarige John Short heeft woensdag laten weten dat haar man sinds zondag vastzit. De aanklacht is onbekend.

Short had in het Koreaans vertaalde christelijke teksten bij zich. Volgens zijn vrouw Karen was hij al een keer eerder in Noord-Korea geweest. Die reis verliep zonder grote problemen. Karen Shorto houdt moed. Ze denkt dat haar man "niet geïntimideerd zal zijn door de communisten'' en vertrouwt erop dat hij "in Gods handen is''.

Australië heeft geen vertegenwoordiging in Noord-Korea, maar probeert via het consulaat in Zuid-Korea en met hulp van de Zweedse ambassade in de noordelijke hoofdstad Pyongyang iets te betekenen voor de gevangen missionaris.

Vrijheid van religie is ver te zoeken in Noord-Korea, zo meldde ook een VN-commissie die deze week grove schendingen van de mensenrechten in het geïsoleerde Aziatische land aan de kaak stelde. De Amerikaanse missionaris van Koreaanse afkomst Kenneth Bae kwam daar vorig jaar ook achter; hij werd veroordeeld tot 15 jaar werkkamp. De Noord-Koreaanse autoriteiten legden zijn missiewerk uit als een poging "de staat omver te werpen''.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons