Arie Slob: Kerk kan heel groot worden

"Terugtrekkende overheid plaatst kerk in de schijnwerpers"

in Christelijk Nieuws

De kerk kan het nog wel eens helemaal gaan worden de komende jaren. Dat denkt althans Arie Slob, fractievoorzitter van de ChristenUnie. Door de terugtrekkende overheid zullen de schijnwerpers op de kerken komen te staan, meent Slob.

Hij sprak zaterdag tijdens een uitje voor 170 gelovigen. Dagvoorzitter Evert Jan Hazeleger constateerde in het openingswoord van de kerkdag dat het "soms lijkt dat de overheid zich steeds verder terugtrekt zonder te zorgen voor goede voorzieningen." Hazeleger vond dat op sommige gebieden zelfs veel te ver gaan, waardoor bepaalde groepen niet genoeg ondersteund worden, meldt het Reformatorisch Dagblad.

Slob reageerde daarop door te zeggen dat het onvermijdelijk is dat de overheid weer meer taken bij de burger neerlegt en dat de kerk hierop inspringt. "De vraag is wel of de samenleving het aankan", aldus Slob.

"Bij een terugtrekkende overheid zullen de schijnwerpers op de kerken komen te staan. Er zal in de toekomst meer van de kerken gevraagd worden, zowel op financieel gebied als wat betreft de dienstverlening. Het is de vraag of ze er klaar voor zijn. Misschien moeten ze wel eerst wakker geschud worden", vervolgt hij.

Bron: Powned

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons