40 dagen met Redmar | Geen geld uitgeven

Redmar Smit (20): "Het leert me wel dankbaar te zijn met wat ik heb”

in Geloven

Vasten past bij de 40 dagentijd. Wat gebeurt er als je dit omdraait, en deze tijd juist gebruikt om iets wél te doen? Vier mensen waaronder Redmar, gaan vanaf 5 maart de uitdaging aan en doen tot Pasen iedere dag een stapje extra. Voor hun naasten, zichzelf of de aarde. Op EO.nl/geloven kunt u vanaf maart de '40 dagen met Redmar' wekelijks volgen.

Redmar is student journalistiek en woont bij zijn ouders.

Wat ga je doen?
“Ik ga veertig dagen doen met de spullen die ik heb. Ik mag eten kopen, maar verder niets. Geen kleding, cadeaus of andere hebbedingetjes.”

Waarom doe je mee?
“Hopelijk word ik me bewust van het feit dat ik me prima kan redden met de spullen die ik heb. Als het bijvoorbeeld om cd’s gaat, heb ik echt een gat in mijn hand. Dat koopgedrag wil ik in bedwang houden.”

Welke rol speelt geloof hierbij?
“Als ik eerlijk ben, doe ik dit meer voor mezelf. Ik geloof niet dat ik God er een plezier mee doe. Niet dat Hij er ontevreden mee zal zijn, maar het versterkt of verslapt mijn band met Hem niet. Het leert me wel dankbaar te zijn met wat ik heb.”

Wat als je een verjaardag hebt?
“Mijn moeder is 23 april jarig. Dat is net na Pasen, dus gelukkig kan ik dan nog al weer wat kopen. Anderen geef ik wat geld met een leuke, zelfgemaakte kaart.” 


Bent u geïnspireerd geraakt, en wilt u ook iets extra’s doen in de 40-dagentijd? Twitter mee! #40dagen 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons