40 dagen met Femke | Kaarten sturen

Femke Taale (21): "Ik geloof in de kracht van een vriendelijk woord"

in Geloven

Vasten past bij de 40 dagentijd. Wat gebeurt er als je dit omdraait, en deze tijd juist gebruikt om iets wél te doen? Vier mensen waaronder Femke, gaan vanaf 5 maart de uitdaging aan en doen tot Pasen iedere dag een stapje extra. Voor hun naasten, zichzelf of de aarde. Op EO.nl/geloven kunt u vanaf maart de '40 dagen met Femke' wekelijks volgen.

Femke is redacteur van EO Visie en verloofd met Natan

Wat ga je doen?
“Iedere dag een kaart of brief sturen naar iemand van wie ik denk dat hij of zij het nodig heeft. Bijvoorbeeld zieke mensen uit mijn omgeving, vrienden die ik lang niet heb gesproken, vervolgde christenen of asielzoekers.”

Waarom doe je mee?
“Post versturen en krijgen vind ik zelf erg leuk. Helaas doe ik het te weinig. Dat vind ik jammer, want ik geloof in de kracht van een vriendelijk woord. Het feit dat iemand tijd en moeite neemt iets voor je te schrijven, kan bemoedigend zijn.”

Welke rol speelt geloof hierbij?
“Omzien naar de ander zie ik als een opdracht waar ik meer mee zou kunnen én moeten doen.”

Heb je er zin in?
“Ja. Ik zie ernaar uit mensen vrolijk te maken en ik denk dat ik er zelf ook blij van word.” 


Bent u geïnspireerd geraakt, en wilt u ook iets extra’s doen in de 40-dagentijd? Twitter mee! #40dagen 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons