40 dagen met Bea | Eten delen

Bea Bottone (41): "Ik wil dat mijn omgeving opmerkt dat ik christen ben"

in Geloven

Vasten past bij de 40 dagentijd. Wat gebeurt er als je dit omdraait, en deze tijd juist gebruikt om iets wél te doen? Vier mensen waaronder Bea, gaan vanaf 5 maart de uitdaging aan en doen tot Pasen iedere dag een stapje extra. Voor hun naasten, zichzelf of de aarde. Op EO.nl/geloven kunt u vanaf maart de '40 dagen met Bea' wekelijks volgen.

Bea Bottone (41) is communicatiemedewerker bij de politie. Bea is getrouwd en heeft een dochter (12) en een zoon (10).

Wat ga je doen?
“Ik ga iedere dag een maaltijd maken op basis van de wereld- voedselvoorraad. Als alle mensen volgens die voorraad zouden eten, was er genoeg voedsel voor iedereen. Daarnaast wil ik twee of drie keer per week letterlijk een maaltijd delen met anderen, bijvoorbeeld daklozen of een zieke.”

Waarom doe je mee?
“Het is een mooie manier om praktisch invulling te geven aan de 40-dagentijd.”

Welke rol speelt je geloof hierbij?
“De Bijbeltekst waarin Jezus zegt dat je alles wat je voor een ander doet, voor Hem doet, raakt mij enorm. Ik vind het belangrijk dat mijn om- geving er op een positieve manier wat van merkt dat ik christen ben. Dan is het leuk om hulp te bieden aan mensen die het niet verwachten.”

Wat vinden je kinderen en je man ervan?
“Zij vinden het leuk. Af en toe zijn ze verrast door iets wat ik doe, maar ze staan er absoluut achter.” 


Bent u geïnspireerd geraakt, en wilt u ook iets extra’s doen in de 40-dagentijd? Twitter mee! #40dagen 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons