40 dagen met Arjan | Afval opruimen

Arjan Sterkenburg (37): "Probeer ik als christen de aarde schoon en gezond te houden?”

in Geloven

Vasten past bij de 40 dagentijd. Wat gebeurt er als je dit omdraait, en deze tijd juist gebruikt om iets wél te doen? Vier mensen waaronder Arjan, gaan vanaf 5 maart de uitdaging aan en doen tot Pasen iedere dag een stapje extra. Voor hun naasten, zichzelf of de aarde. Op EO.nl/geloven kunt u vanaf maart de '40 dagen met Arjan' wekelijks volgen.

Arjan werkt bij Stichting De Hoop en is getrouwd met Mirjam.

Wat ga je doen?
“Veertig dagen lang raap ik al het afval op dat ik tegenkom op straat.”

Waarom doe je mee?
“Het past wel bij me. Als ik met mijn vrouw een stukje wandel, raap ik vaak al het een en ander op. Ik heb een hekel aan afval op straat. Ik dacht: ‘Stel je voor dat ik veertig dagen al het afval opraap dat ik op de route naar mijn werk tegenkom, hoeveel haal ik dan op?’”

Welke rol speelt geloof hierbij?
“Ik vind het mooi om in de 40-dagentijd iets anders te doen dan normaal. Als ik al dat afval zie, rijd ik er als christen dan aan voorbij, of probeer ik de aarde schoon en gezond te houden?”

Verwacht je dat het moeilijk of makkelijk wordt?
“Op weg naar mijn werk, fiets ik langs een provinciale weg en een McDonald’s. Als ik zie wat mensen daar allemaal uit hun auto gooien, verwacht ik dat het mij meer tijd gaat kosten dan ik denk. Ik heb dus maar een plan van aanpak opgesteld voor de route.” 


Bent u geïnspireerd geraakt, en wilt u ook iets extra’s doen in de 40-dagentijd? Twitter mee! #40dagen 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons