Zutphen leest de Bijbel in marathonsessie

in Geloven

Onder het motto 'Verfris je leven, lees het Woord' vindt in Zutphen tijdens in de week van 16 tot en met 22 februari een bijbelmarathon plaats. In één week wordt de hele Bijbel gelezen. De marathon is een initiatief van de kerken in Zutphen.

Dat in Zutphen de Bijbel van Genesis tot en met Openbaring in één week wordt gelezen, is volgens de organisatie nog niet eerder gebeurd. De bijbelmarathon is interkerkelijk, maar ook mensen buiten de kerken worden uitgenodigd om mee te lezen of te komen luisteren.

De marathon start op zondagmiddag 16 februari en loopt door tot zaterdagmiddag 22 februari. Op de tussenliggende dagen wordt steeds gelezen tussen 8.00 en 22.00 uur. Van vrijdag op zaterdag wordt de hele nacht doorgelezen. 

Een van de doelen van het evenement is de interesse te wekken om vaker de Bijbel te lezen. Naast het lezen is er elke ochtend een dagopening waarbij diverse voorgangers uit verschillende kerken hun medewerking verlenen.

Bij de dagopening zijn er aansprekende filmpjes, muziek, een stiltemoment en een gedachte bij een bijbeltekst. Het Nederlands Bijbelgenootschap werkt mee aan deze marathon en is aanwezig met een tentoonstelling van enkele zeer oude bijbeluitgaven.

Meer informatie over de marathon is te vinden op www.geloveninzutphen.nl/bijbelmarathon.

 

Bron: NBG

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons