Zingende priesters in Kiev

Kerken trekken gezamenlijk op in Kiev

in Christelijk Nieuws

Een opvallend contrast op het centrale plein in de Oekraïense hoofdstad Kiev gisteren. Tussen de demonstranten en de oproerpolitie zongen priesters gebeden. Het was een plechtig intermezzo tussen de gewelddadige botsingen.

(imported body)

Toen de politie de demonstranten met geweld uiteen dreef vluchtten veel gewonden naar het Sint Michaëls-klooster, een complex op een heuveltop in het hart van de stad. De kerk wil onderdak aan de demonstranten bieden omdat de regering niet goed voor de bevolking zorgt.
 
De demonstraties hebben iets bijzonders teweeggebracht. Eenheid tussen verschillende religieuze groeperingen. De vier grootste kerken, inclusief drie takken van de orthodoxe kerk strijden gezamenlijk om invloed in de Oekraïne.
 
Gisteren is tijdens een speciale zitting in Kiev bekend geworden dat de Oekraïense premier Azarov is afgetreden. Azarov heeft zijn ontslag aan president Janoekovitsj aangeboden omdat hij een vreedzame oplossing van het conflict tussen de regering en de oppositie mogelijk wil maken.
 
Tijdens de zitting wordt een aantal voorstellen van Janoekovitsj behandeld om een einde te maken aan de politieke crisis in het land.
 
Bron: Spirit24

 
<iframe style="overflow: hidden;" src="http://www.spirit24.nl/player/frame/?episode=urn:vpro:media:program:36187373&type=urn&width=480&height=275&still=&autostart=off&volume=5&startTime=00:00:00" frameborder="0" width="480" height="275"></iframe>
 
 
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons