Zin in Wetenschap | Onmogelijk dat God níet bestaat?

Wat zeggen logische bewijsvoering en zintuiglijke ervaringen over het bestaan van God?

in Geloven

Is het mogelijk om zeker te weten dat God níet bestaat? Filosoof Emanuel Rutten loopt de ‘kennisbronnen’ langs om te ontdekken of ze kunnen aantonen dat God niet bestaat. Wat kunnen logische bewijsvoering, zintuiglijke ervaring, intuïtie en getuigenissen van anderen zeggen over het bestaan van God?

Emanuel Rutten is naast filosoof en wiskundige ook christen. Hij kreeg interesse in het christelijk geloof toen hij een boek van Augustinus las. Tot zijn verbijstering kwam hij er daarna achter dat er ook heel logische, rationele argumenten zijn voor het bestaan van God. In Zin in Wetenschap legt Rutten de komende weken een aantal van die argumenten uit.
 
+ Ga naar alle Zin in Wetenschap-filmpjes

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons