Zaterdag: 'Onderweg' met Arjan Plaisier

Arjan Plaisier: weigering gesprek door bisschop Eijk verkeerd signaal

in Christelijk Nieuws

Arjan Plaisier, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, betreurt het dat aartsbisschop Eijk niet ingaat op zijn uitnodiging tot een gesprek over de 16e-eeuwse vervloekingen aan het adres van protestanten. Plaisier zegt dit zaterdagavond in het radio 5 programma 'Onderweg'

Eijk zei in een recent interview dat deze nog steeds gelden. Plaisier noemt dit in het EO-programma Onderweg "niet het goede signaal" in een tijd dat kerken elkaar nodig hebben. "De vele pijnlijke kerkscheuringen in ons land geven aan dat we met het kerk-zijn gespeeld hebben." Plaisier spreekt van Gods oordeel over "kerksplitsingen die wij meenden ons te kunnen permitteren."

Openhartig vertelt hij hoe hij zich als jongere in de kerk verveelde: "Ik was een stille afhaker. Het kwartje viel niet. Vorm en inhoud spraken mij niet aan". Dat veranderde toen hij op z'n 17e een boek in handen kreeg over de verbinding tussen God, geloof en de cultuur. "Vanaf dat moment wist ik: bezig zijn hiermee wordt ook mijn levensdoel."

'Onderweg' is een nieuw EO-Radio5-programma op zaterdagavond met inspirerende Nederlanders over hun levensweg, hun passie, hun geloof en hun twijfel.

Het gesprek met Arjan Plaisier wordt uitgezonden zaterdagavond 25 januari om 20.00 uur op radio 5.


 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons