Voorganger gaat jaar lang leven als atheïst

in Christelijk Nieuws

De Amerikaanse voorganger Ryan Bell gaat het komende jaar proberen een jaar lang te leven als atheïst. “Ik zal doen wat ik kan om de wereld van het atheïsme in te gaan”, schrijft de predikant in zijn blog op de Amerikaanse site Huffingtonpost.com

Bell schrijft in zijn blog dat hij door de jaren heen een steeds kritischere houding naar de kerk en het geloof ontwikkelde. Bell was tot maart vorig jaar voorganger van de zevendedagsadventisten in Los Angeles, maar kreeg steeds meer inhoudelijke bezwaren. Uiteindelijk kon hij niet meer achter de leer van zijn kerk staan en is hij afgetreden. Sinds die tijd is hij op zoek naar God en beschouwt hij zichzelf als een ‘religieuze nomade’.
 
De komende 12 maanden gaat Bell daarom leven alsof er geen God is. “Ik zal niet bidden, de Bijbel lezen voor inspiratie, verwijzen naar God als oorzaak van dingen of hopen op Gods ingrijpen in mijn leven of dat van een ander”, schrijft Bell. Daarnaast is hij van plan om atheïstische werken te gaan lezen en verschillende bijeenkomsten voor atheïsten te gaan bezoeken. 

Bell hoopt met dit experiment antwoord te krijgen op de vraag ‘welk verschil God maakt in zijn leven’. “Mijn verlangen is, zoals altijd, om de waarheid na te streven. Dat doe ik soms op ernstige manier en soms op speelse wijze.”
 
 
Bell’s experiment is te volgen op de website yearwithoutgod.com

 

Foto: Natalie Gee (2013) - ryanjbell.nett

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons