Vlaanderen krijgt eigen Passion

Nummers van o.a. Clouseau en Raymond van het Groenewoud

in Mediatips

Na drie Nederlandse edities van The Passion krijgt ook Vlaanderen een eigen editie van het paasspektakel. Op Witte Donderdag 17 april wordt in Merchtem op muzikale wijze het verhaal verteld over het lijdensverhaal van Christus.

De titel wordt in Vlaanderen weer gewoon Nederlands: 'De Passie'. Populaire Nederlandstalige nummers van onder anderen Clouseau, Yasmine, Stef Bos en Raymond van het Groenewoud vormen de rode draad in De Passie. Rik Torfs treedt op als verteller. Hoofdrollen zijn er voor zangeres Geena Lisa, musicalacteur Jonathan Demoor, operazanger Piet Vansichen en pater Karel Stautemas.

De regie is in handen van Stijn Coninx, die het project woensdag toelicht op een persconferentie. “Het verhaal over het leven en de dood van Christus is één van de scharniermomenten in onze geschiedenis," aldus Coninx. "Zijn laatste levensdagen zijn een opeenvolging van de meest dramatische momenten en emoties, van bejubeling en vriendschap over ontrouw en verraad naar marteling, onterechte doodstraf en toch vergeving en uiteindelijk hoop door de Verrijzenis. Een verhaal dat moet blijven verteld worden. Toen men mij vroeg om hieraan mee te werken, heb ik niet getwijfeld.” 

In Nederland organiseren RKK en EO dit jaar voor de vierde keer The Passsion. Na Gouda, Rotterdam en Den Haag is het evenement ditmaal in Groningen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons