Verloren zoon uit de kou door krantenfoto

in Christelijk Nieuws

Een vermiste Amerikaan is dankzij een foto in een krant herenigd met zijn familie. De 20-jarige man was op nieuwjaarsdag van huis weggegaan en spoorloos verdwenen. Familieleden maakten zich ernstig zorgen, maar vonden hem terug doordat hij zondag op de voorpagina van de krant USA Today stond, ter illustratie van een artikel over de bittere kou die de VS teistert.

De man was weggelopen van huis in Rochester in de staat New York en honderden kilometers verderop in Washington op straat beland. Op de foto zat hij met een deken om zich heengeslagen bij een rooster waar warme lucht uit komt. De familie zocht contact met de fotografe van persbureau AP die de foto had gemaakt. Zij ging vervolgens naar hem op zoek, samen met vrienden van de familie. De zoektocht verliep succesvol: de verloren zoon werd gevonden en uit voorzorg naar een ziekenhuis gebracht.

"Dit is veruit het grootste voorbeeld van Gods liefde en zijn ingrijpen dat ik ooit heb meegemaakt'', zei zijn moeder. Ze liet kort voor de hereniging met haar zoon wel weten dat het ,,duidelijk niet goed met hem gaat''.

 

Bron: ANP
Foto: Voorpagina USA Today van 5 januari 2014

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons