Tot de dood ons scheidt

Aangrijpend verhaal in Geloven op 2

in Mediatips

In december 2013 was Geloven op 2 in Gouda. Presentatrice Mirjam ontmoet Arjan de Knegt, die zijn aangrijpende verhaal vertelt.

Op zijn achtendertigste kwam Arjan de liefde van zijn leven tegen: Mariel. Mariel was ernstig ziek, maar dat weerhield Arjan er niet van met haar te willen trouwen. Arjan: “Trouw beloven aan elkaar ‘tot de dood ons scheidt’: een vrij standaardzin waar je normaal misschien overheen luistert, maar die bij ons echt binnenkwam.”
 
Wonder
Binnen een jaar overleed Mariel; het pasgetrouwde stel heeft slechts negen maanden het leven kunnen delen. Toch is Arjan nooit boos geweest op God. “Ik weet wel zeker dat het genade is dat je dat zo mag voelen.”
 
Arjan spreekt van een wonder. “Toen ik Mariel ontmoette, kwam zij niet in de kerk. Er is heel veel gebeden om wonderen, ook voor haar genezing. Er is zeker een wonder gebeurd: het geloof is bij haar gekomen en ze is getuigend gestorven. Het letterlijke verschil tussen dood en leven.”
 
Arjan: “Je wordt niet gespaard voor verdriet. Maar hoe zwaar en diep dat ook is: als kind van God mag je ervaren dat God daarbij is en daarvan afweet.”

 

Geloven op 2, elke week van dinsdag t/m zaterdag rond 17:00 uur op Nederland 2. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons