Succesvolle flashmob tegen christenvervolging

in Christelijk Nieuws

Ruim 1000 mensen hebben in 25 Duitse steden meegedaan aan een 'flashmob' tegen de vervolging van christenen wereldwijd. Dat meldt het Katholiek Nieuwsblad.

In Frankfurt deden zo'n tweehonderd mensen mee, bij de Keulse Dom waren volgens de plaatselijke 'Domradio' zo'n zestig personen aanwezig. Een flashmob is een groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer uit elkaar gaat.
 
Spontane actie
Harry Weiss van Open Doors, die er in Frankfurt bij was, noemt de flashmob daar een succes. De actie had veel belangstelling bij voorbijgangers gewekt. Talrijke mensen hadden de actievoerders aangesproken en informatiemateriaal meegenomen. In gesprek met de Keulse 'domradio' verklaarde een andere mede-organisator van Open Doors dat de spontane actie eraan moet bijdragen om het vaak nauwelijks bekende thema christenvervolging in veel landen van de wereld bekend te maken en te komen tot hulp voor de vervolgden. Jaarlijks verliezen wereldwijd 100.000 tot 150.000 mensen bij christenvervolgingen het leven.
 
Bron: Katholiek Nieuwsblad
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons