Ruim 100.000 bijbels ingezameld bij Recycle-Bijbelactie

in Geloven

Een jaar lang hebben honderden vrijwilligers zich ingezet om zoveel mogelijk oude bijbels te verzamelen. Het resultaat van deze actie, een initiatief van het Nederlands Bijbelgenootschap, mag er zijn: het heeft ruim 100.000 bijbels opgeleverd.

Iedereen kon oude, stukgelezen of onbruikbare bijbels inleveren op diverse plaatsen in Nederland. Tijdelijk werden deze opgeslagen in kerken, garages of boekhandels, om uiteindelijk bij Royal Jongbloed in Heerenveen afgeleverd te worden. Het inzamelingsrecord werd gevestigd door de plaatselijke NBG-werkgroep van de gemeente Staphorst; hier zijn meer dan 2000 oude bijbels verzameld.
 
Het doel is om de ingezamelde exemplaren te verwerken tot ‘nieuw’ bijbelpapier. “Op het gerecyclede papier zal een speciale bijbeluitgave gedrukt worden, waarover we u later dit jaar zullen informeren,” laat het Bijbelgenootschap op zijn website weten. In de komende maanden zal er gezocht worden naar een geschikt recyclebedrijf.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons