Priester Koptische kerk: Stemmen goddelijke plicht

Referendum voor nieuwe grondwet mijlpaal in Egypte

in Christelijk Nieuws

Bewoners van Egypte gingen deze week naar de stemhokjes om te stemmen over een nieuwe grondwet. Tijdens een Koptische kerkdienst in Kanboah vertelde een priester aan zijn volgelingen dat hij het voor iedereen een goddelijke plicht vindt om te gaan stemmen.

(imported body)

Het referendum is een belangrijke mijlpaal. De nieuwe grondwet moet namelijk de weg vrijmaken voor parlements- en presidentsverkiezingen. Egypte wordt momenteel bestuurd door een interimregering, die werd aangesteld nadat het leger de islamitische president Mohamed Mursi afgelopen zomer had afgezet. Mursi zit sindsdien gevangen, tot grote woede van zijn Moslimbroederschap. Zij maakten het de bevolking in 2012 onmogelijk om te gaan stemmen.

De nieuwe grondwet verbiedt onder anderen politieke partijen op basis van godsdienst, beperkt de rol van het islamitisch recht en geeft vrouwen gelijke rechten. Verwacht wordt dat de nieuwe wet een meerderheid van de stemmen krijgt. Vrijdag zal de uitslag bekend worden.

 

<iframe style="border: none; overflow: hidden;" src="http://www.spirit24.nl/player/frame/?episode=urn:vpro:media:program:35585757&type=urn&width=485&height=270&still=&autostart=off&volume=10&startTime=00:00:00" frameborder="0" width="485" height="270"></iframe>

 

Bron: Spirit 24

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons