PKN en kerkplanters gaan samenwerken

"Pioniersplekken die verschillende culturen bij elkaar brengen"

in Christelijk Nieuws

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en International Church Plants (ICP) gaan samenwerken bij de coaching en begeleiding van pioniersplekken. Beide organisaties hebben daarover in Utrecht een samenwerkingsovereenkomst getekend.

(imported body)

De Protestantse Kerk wil de komende jaren honderd pioniersplekken realiseren. Inmiddels zijn er tien van start gegaan. Pioniersplekken zijn experimentele geloofsgemeenschappen, gericht op mensen die niet (meer) betrokken zijn bij een kerk. In Jorwert is de pioniersplek Nijkleaster een van de paradepaardjes van de landelijke kerk.

Hans van Ark, programmamanager missionair werk bij de Protestantse Kerk, is blij met de ondertekening van het convenant: "Ongeveer een derde van onze bevolking heeft een allochtone achtergrond. Daarom willen we als Protestantse Kerk graag dat er de komende jaren pioniersplekken ontstaan die verschillende culturen bij elkaar brengen. Op dat vlak heeft ICP veel expertise en enthousiasme in huis. Daar leren we graag van."

Theo Visser, directeur bij ICP, zegt dat de samenwerking een jonge missionaire beweging en een traditionele kerk verbindt. "Het is ontzettend belangrijk dat jonge kerkplanten verbonden zijn aan wat God eeuwenlang in Nederland heeft gedaan. Daarnaast zie ik veel potentie als we onze krachten bundelen vanuit het besef dat we samen verlangen dat meer mensen de kracht van het evangelie ontdekken."

Bron: HetGoedeLeven

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons