Nieuwe evangelische liedbundel in de maak

in Mediatips

Het Evangelisch Werkverband komt dit najaar met een nieuwe liedbundel voor gebruik in kerken, op kringen en bij jeugdgroepen. Het zal gaan om een ‘brede, confessionele bundel’. Dat meldt het ND.

De nieuwe liedbundel dient als vervanging van de huidige Evangelische Liedbundel, die in 1999 uitkwam als aanvulling op het oude Liedboek voor de Kerken. Volgens Hans Maat, directeur van het Evangelisch Werkverband, komen er in de nieuwe bundel veel liederen te staan die de jongere generatie graag zingt. “We ondersteunen niet alleen kerkmuzikanten, maar ook bands en combo’s,” aldus Maat.
 
Maat hoopt dat de bundel een hoger doel mag dienen. “Wat wij geweldig vinden, is dat mensen door het zingen met elkaar ook de aanwezigheid van God ervaren. Dat is ons doel, dat mensen dichter bij God leven.”
 
Liederen
De nog naamloze bundel zal zo’n zevenhonderd liederen gaan tellen. Voorbeelden van nummers die op de lijst staan: ‘Tienduizend redenen’ van Matt Redman, ‘Ik zal er zijn’ van Sela en ‘Vrijheid’ van Soul Survivor. De indeling van de categorieën blijft grotendeels gelijk aan die van de huidige Evangelische Liedbundel.

De lijst van liederen is overigens nog niet definitief. Het is de bedoeling dat, naast de Protestantse Kerk waarbinnen het Evangelisch Werkverband actief is, diverse kerkstromingen meedoen met het project. Ook het publiek mag nummers aandragen voor de bundel. Hoe dit in zijn werk zal gaan, is nog niet precies duidelijk, maar de organisatie is al in gesprek met Groot Nieuw Radio. 

Bron: ND

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons