Kerken willen wapenstilstand voor Syrië

"Grote nood aan humanitaire oplossing"

in Christelijk Nieuws

De Wereldraad van Kerken roept na een oecumenisch overleg op tot een wapenstilstand voor Syrië. De bijeenkomst vond plaats met het oog op het komende vredesoverleg in Genève.

(imported body)

Volgens de Wereldraad hebben de aanhoudende gevechten geleerd dat er geen militaire oplossing bestaat voor het conflict. Anderzijds is de nood groot aan een humanitaire oplossing, een rechtvaardige vrede en heropbouw van het land. "Christelijke Kerken spreken met een stem", benadrukt algemeen secretaris Fykse Tveit van de Wereldraad van Kerken.

De deelnemers van de oecumenische conferentie in Genève benadrukken dat de impuls voor het vredesproces van de Syriërs zelf moet uitgaan. Maar dat proces moet volledige steun krijgen van de Verenigde Naties en de Arabische Liga. "Dit proces moet de vrede, de territoriale integriteit en de onafhankelijkheid van Syrië garanderen. Er moeten garanties komen dat de etnische, religieuze en confessionele verscheidenheid van Syrië zal worden beschermd". Ook de internationale garanties moeten worden nageleefd.

Bron: Kerknet

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons