Kerken werken samen tegen abortus

Interkerkelijke werkgroep tegen abortuskliniek Houten

in Christelijk Nieuws

Acht kerken in Houten slaan de handen ineen om vrouwen met onbedoelde zwangerschap te helpen. De samenwerking is een reactie op de opening van een abortuskliniek in Houten, die pal naast de lokale gereformeerde gemeente is gevestigd.

Zaterdag maakten de kerken het plan voor de gezamenlijke aanpak bekend. Begin december werd al duidelijk dat de kerken in zee wilden gaan met Siriz, de werkorganisatie van voorlichtingsinstantie Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind (VBOK). In februari zetten de kerken een interkerkelijke werkgroep op, met als doel fondsen te werven voor en bekendheid te geven aan het werk van Siriz in Houten.
 
Ook is het de bedoeling dat er een hulppost wordt geopend waar onbedoeld zwangere vrouwen terechtkunnen met hun vragen. Deze professionele zorg zal door Siriz worden verleend. Vanuit de werkgroep worden acties georganiseerd om de hulpkosten te kunnen betalen. Ook wil Siriz vrijwilligers opleiden om de lokale hulpverlening te ondersteunen. Hiernaast wordt er in de omgeving gezocht naar gastgezinnen waar vrouwen met hun kind tijdelijk opgevangen kunnen worden.
 
De abortuskliniek wordt in februari geopend en wordt beheerd door de Centra voor Anticonceptie, Seksualiteit en Abortus (CASA). In Goes stopt de CASA binnenkort juist met abortussen.


Bron: RD

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons