Kalasjnikov betreurde doden door zijn wapen

in Christelijk Nieuws

De in december overleden Russische wapenmaker Michail Kalasjknikov schreef vorig jaar een brief van berouw aan de leider van de Russisch-orthodoxe kerk, patriarch Kirill. De 94-jarige veteraan zat in zijn maag met het feit dat er vele mensen zijn gestorven door zijn geweren. Dat schrijft de Russische krant Izvestia in de nacht van zondag op maandag.

Kalasjnikov ontwierp in 1947 het geweer Avtomat Kalasjnikov dat uitgroeide tot het meest gebruikte vuurwapen ter wereld. Hij schreef dat zijn "verdriet ondragelijk" was door de "onbeantwoordbare vraag" of hij verantwoordelijk was voor de doden die zijn gevallen door zijn uitvindingen. Hij staat in de brief, daterend uit april 2013, ook stil bij de toekomst van Rusland en de mensheid in het algemeen.

De patriarch schreef in een antwoord dat Kalasjnikov een voorbeeld voor patriottisme is en dat hij de juiste houding had tegenover zijn land. De kerk staat achter de ontwerper en gebruikers van het vuurwapen, zolang het gebruikt wordt in verdediging van het vaderland.

 

Bron & foto: ANP

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons