Japanse documenten onthullen geschiedenis christenvervolging

in Christelijk Nieuws

Christenvervolging in Japan kent een lange geschiedenis. Dat blijkt uit meer dan tienduizend documenten die de Vaticaanse bibliotheek onlangs heeft gearchiveerd. Jarenlang lagen de documenten in een opslag, totdat een onderzoeker in 2010 de historische waarde ervan inzag.

Jarenlang lagen de documenten in een opslag, totdat een onderzoeker in 2010 de historische waarde ervan inzag. Het meeste werk zat in de vertaling van de oud-Japanse karakters.

De Japanse autoriteiten zagen het opkomende christendom als bedreiging voor de Japanse cultuur. In hun ogen waren Japanse christenen politieke tegenstanders die zo snel mogelijk moesten worden uitgeroeid.

De documenten waren in de jaren ’40 uit Japan meegenomen door een missionaris en lagen sindsdien in het depot van het Vaticaan. Binnenkort zullen Japanse universiteiten en musea de geschiedenis van de christenvervolging in hun land nader onderzoeken.<iframe style="border: none; overflow: hidden;" src="http://www.spirit24.nl/player/frame/?episode=urn:vpro:media:program:36257666&type=urn&width=480&height=275&still=&autostart=off&volume=5&startTime=00:00:00" frameborder="0" width="480" height="275"></iframe>

Bron: Spirit24

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons