'Goddelijk' trainingsboek voor Duitse Olympiërs

Boek met bijbelteksten moet sporters helpen met prestaties

in Christelijk Nieuws

De Duitse kerken hebben voor de olympische delegatie die naar Sotsji gaat een ‘geestelijk trainingsboek’ gemaakt. De uitgave Mittendrin wordt de sporters dezer dagen overhandigd bij de presentatie van teamkleding in het Beierse Erding.

Het boekwerk bevat Bijbelteksten, gebeden en meditaties. Midden in de training naar betere prestaties zoeken sporters wellicht ook naar hulp om balans te vinden, aldus EKD-voorzitter Nikolaus Schneider. Daarvoor kan het Impulsheft gebruikt worden.

De Duitse kerken -katholiek en protestant -zullen in Sotsji ook aanwezig zijn met geestelijke bijstand. Predikant dr. Thomas Nonte en Thomas Weber namens de protestanten en Christian Bode als Olympiapriester. Er zullen onder meer kerkdiensten worden aangeboden aan de sporters en er is gelegenheid voor pastorale gesprekken. Duitsland is als sportland vanouds een land dat zeer goed scoort als het gaat om het behalen van eremetaal. Het staat in de ranglijst aller tijden op plek vier met 190 medailles, waarvan 70 keer goud. De spelen in Rusland beginnen op 7 februari.

Bron: HetGoedeLeven

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons