"God vond mij, terwijl ik niet zocht"

Nieuwe cyclus Alphacursus weer van start

in Geloven

Met een heerlijke platte tongval, een bakkie thee en een vrolijke lach, vertelt Janny haar verhaal. Ze is 52 jaar geleden geboren in de Utrechtse wijk Zuilen. In diezelfde wijk woont ze nu nog en is daar als vrijwilliger aan het werk in buurthuis Bij Bosshardt, onderdeel van Leger des Heils. Twee jaar geleden leerde ze daar, tijdens een Alpha-cursus, Jezus kennen. Achteraf zegt ze: “Ik was niet op zoek naar God, maar Hij was al die jaren op zoek naar mij.”

Janny groeide op in een gezin waar niet aan God gedaan werd en ontwikkelde een ‘harde’ levensstijl. Janny vertelt: “Ik kon vloeken als de beste, zette elke ochtend een masker op en blaatte veel. Nu ik erop terugkijk kwam dat door een onrust die ergens diep in mij verstopt zat. Ik had geen vrede in mij.

Een aantal jaren geleden begon ik samen met een e-coach een zoektocht naar God, maar het kwartje viel niet. Totdat ik bij Bij Bosshardt een flyer van de Alpha-cursus zag liggen. De vraag ‘Is er meer?’ sprak me aan, dus ik besloot me aan te melden. Maar het ging niet direct van een leien dakje hoor! De eerste bijeenkomst lazen we de tekst dat Jezus zegt ‘Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven.’ Nou, toen dacht ik wel: ‘dat is knap dwingend!’ Maar naderhand ben ik daarop terug gekomen en denk ik: ‘Dat is Hij zeker!’

Ongeveer halverwege de Alpha-cursus liep ik met vlinders in mijn buik, ik leefde op een roze wolk. Dat was verwarrend, want er was geen man in mijn leven. Ik liet voor me bidden door een van de cursusleiders en werd heel emotioneel. Tegelijk kwam er eindelijk die rust over me heen, waar ik al zo lang naar verlangde. De roze wolk werd vanaf dat moment duidelijk: het was de aanwezigheid van God.

“Heb je het licht gezien ofzo?”

En Hij heeft me voorgoed veranderd. Ik heb nu rust en vrede en breng alles wat me bezighoudt bij het kruis. Niet alleen mijn innerlijk is veranderd, mensen zien ook aan me dat ik zachter ben geworden. Iemand die me al heel lang kent, vroeg direct: ‘Heb je het licht gezien ofzo?’ Ja, dat heb ik inderdaad. En dan vertel ik graag over Jezus en wil ik zo graag dat anderen Hem ook aannemen.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons