Geen christenen bij vredesoverleg Syrië

De 1,5 miljoen christelijke Syriërs hebben geen vertegenwoordiging

in Christelijk Nieuws

Op de Syrische vredesconferentie in Montreux zijn de 1,5 miljoen christenen in Syrie niet vertegenwoordigd door een eigen afvaardiging. Joël Voordewind (CU) vindt dat jammer, maar Marjolein Wijninckx van de vredesorganisatie Pax Christi niet.

Wijninckx: “Een christen laten vertegenwoordigen door een christen en een soenniet door een soenniet zorgt voor een etnische verdeeldheid”. Bij Dit is de Dag verklaarde ze zich nader.
 
Gister is de vredesconferentie begonnen in het Zwitserse Montreux. Hierbij is het regime van Assad en ook een gedeelte van de oppositie vertegenwoordigd. CU’er Joël Voordewind mist echter vertegenwoordiging van minderheden zoals christenen en Koerden. Hij heeft hierop aangedrongen bij minister Timmermans, waarop er wel een Koerdische vertegenwoordiger is toegevoegd. Een christelijke vertegenwoordiger is nog niet gevonden.

Luister het item van Dit is de Dag

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons