Frits de Lange: 'De levensweg is een labyrint'

in Mediatips

"Het leven is een labyrint. Geen doolhof!" Telkens als je denkt: nu ben ik er, nu begrijp ik het leven, blijkt dat je toch weer langs andere paden moet voordat je thuis komt. Aldus theoloog en ethicus Frits de Lange tegen presentator Henk van Steeg in het nieuwe EO-radio5-programma Onderweg.

De Lange pleit in de pas begonnen Maand van de Spiritualiteit voor een aardse vorm daarvan: 'Je kunt pas vrij zijn als je weet dat je schepsel bent, als je de wetten van het leven kent. Als je beseft dat je géén god bent in het diepst van je gedachten.' Hij ontdekte de beperkingen van de gereformeerde traditie en leerde veel van de Franse filosofe en mystica Simone Weil.

'Onderweg' brengt wekelijks op zaterdagavond een ontmoeting met inspirerende Nederlanders over hun levensweg, hun passie, hun geloof en hun twijfel. Het gesprek met Frits de Lange wordt uitgezonden zaterdagavond 11 januari om 20.00 uur op Radio 5 en is na te beluisteren en te bekijken op www.eo.nl/radio 5 'Onderweg'

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons