Ernst Daniël Smid: 'Ik ben door een diep dal gegaan'

Ernst Daniel Smid in De Kist

in Mediatips

"Ik had altijd dat vreselijke beeld dat Roos stierf op mijn netvlies", vertelt Ernst Daniël Smid over zijn vrouw, 'Dat is nu een glimlach geworden'.

In zijn leven ging alles goed. Getrouwd met de liefde van zijn leven, een stel geweldige kinderen en over werk hoefde hij ook niet te klagen. Acteur, zanger en presentator Ernst Daniël Smid was een gelukkig man. Totdat er eind 2011 alvleesklierkanker werd geconstateerd bij zijn vrouw Roos. Een jaar later overleed ‘zijn alles’ na een gruwelijk ziekbed. Ze werd 47 jaar oud. Ernst Daniël moest alleen verder.

Aan presentator Kefah Allush vertelt Smid openhartig over haar sterven, zijn verdriet en boosheid. "Ik ben door een diep dal gegaan. Nu is het alsof Roos in mij neergedaald is. Maar ik slaap nog steeds op de bank. Het vuur is uit, ik leef op het waakvlammetje."

 

De KistDe Kist - Vanaf zondag 5 januari elke zondag om 23.50 uur op Nederland 2

 

Foto: Nachtzon Media

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons