Duitse kerk boekt miljoenenverlies met speculatie

in Christelijk Nieuws

Het evangelisch-lutherse stadsdekenaat van München heeft volgens de krant Süddeutschen Zeitung miljoenen euro'’s verloren met beleggingen in vier milieuvriendelijke energiebedrijven die zich toeleggen op zonne-, wind- en waterenergie, evenals de recyclage van afval.

Het dekenaat hoopte dat de investering van 5,5 miljoen euro, die beantwoordde aan het streven naar ecologisch en ethisch verantwoorde investeringen, ook flinke winst zou opleveren. "Maar de ondernemingen zijn zwaar verlieslatend en van de investering dreigt niets meer over te blijven", aldus de Süddeutschen Zeitung.

Vervelend is dat ook enkele parochies in deze energiebedrijven investeerden. Het stadsdekenaat van München maakt zich sterk dat het hen voor de geboekte verliezen zal vergoeden. Het geïnvesteerde bedrag was afkomstig uit niet gebruikt geld van de kerkbelasting. De evangelisch-lutherse Kerk kondigt een intern onderzoek aan, ook al omdat er in het stadsdekenaat van München in 2000 financiële onregelmatigheden plaatsvonden.


Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons