Corné: “Ik vind het leuk om te merken dat mensen verschil zien”

Marianne Vos en Kaka getuigen in 'Youth Alpha Sport'

in Christelijk Nieuws

Corné Kortlever is achttien jaar en volgt de opleiding tot automonteur. Al vanaf jonge leeftijd ging hij elke week met zijn moeder naar de kerk, maar ‘het gevoel was er niet’. Totdat hij een half jaar geleden Youth Alpha Sport ging doen.

Youth Alpha Sport is een nieuwe variant op Youth Alpha en ademt sport. Veel sporters, zoals Kaka, Tim Tebow en Marianne Vos getuigen in deze cursus van de rol die God speelt in hun leven. Ook de in de cursus genoemde voorbeelden komen uit de sportwereld. Toen Corné een filmpje over Youth Alpha Sport zag, besloot hij samen met een vriend en vriendin erheen te gaan.

Confronterend
Corné vertelt: “Mijn leven zag er goed uit. Alles ging zoals het ging en ik voelde me prima. Ik leefde voor de toekomst, was gefocust op mijn opleiding en wat ik later wilde gaan doen. Elke zondag ging ik naar de kerk: rustig een preek aanhoren, beetje napraten en dan een bakkie koffie drinken met wat vrienden. Ik vond het leuk, maar een gevoel had ik er verder niet bij. Toen ik bij Youth Alpha Sport terechtkwam, was het in eerste instantie vooral de sport die me aansprak. De opening met ‘I belong to Jesus’ op het shirt van de voetballer Kaka deed me wel wat. Die meneer Kaka krijgt miljoenen dollars per jaar op zijn bankrekening bijgeschreven en toch gelooft hij in God. Blijkbaar heeft zelfs hij God nodig. Daarna kreeg ik meer zicht op waar ik voor leef. Dat is dus niet per se een toekomst als automonteur, maar een toekomst met God. Soms was dat confronterend. Dan besef je ineens dat je ernaast zit. Maar tegelijkertijd was het ook heel tof.”

Rustig
Tijdens het Alpha-weekend gebeuren er mooie dingen. Corné vertelt: “Ik voelde me aangeraakt door God. Daardoor veranderde ik, ik voel me nu rustig van binnen. Laatst vroeg iemand aan me: ‘Heb jij nooit ruzie met je vrienden?’, terwijl er best vaak ruzie is in onze vriendengroep. Ik vind het leuk om te merken dat mensen verschil zien. Ook praat ik met anderen over God. Dat vind ik echt mooi. Bij Youth Alpha Sport heb ik veel ontdekt over de liefde van God en hoe machtig Hij is. Maar ik vond het vooral tof om te merken dat de leiding er voor me was. Ik mocht ze altijd bellen als ik wilde, zelfs nu nog.”


Tekst: Erica Smallenbroek

Lees meer over Youth Alpha Sport op www.youthalphasport.nl 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons