Christenen Noord-Korea extra alert na executie tweede man

in Christelijk Nieuws

Het Noord-Koreaanse regime heeft Jang Sung-taek, de oom van Kim Jong-un, eerst publiekelijk uit alle functies ontslagen en hem daarna geëxecuteerd. De moord op Jang Sung-taek jaagt vele Noord-Koreanen angst aan, meldt Open Doors.

Nu weten de Noord-Koreanen zeker dat Kim Jong-un dezelfde wrede tactieken gebruikt als zijn vader. Volgens Open Doors is dat slecht nieuws voor de christenen, omdat zij gezien worden als ‘vijanden’ van de staat.

De inwoners realiseren zich dat ze nog voorzichtiger moeten zijn. Elke actie die gezien kan worden als gebrek aan loyaliteit aan het regime kan afschuwelijke consequenties krijgen. Noord-Korea pakt geregeld hele gezinnen op en beschuldigt hen van wandaden. Zij worden gevangen gezet, mishandeld en naar strafkampen gestuurd.

Christenen behoren tot de vijandelijke klasse. Door de executie van Jang wordt er weinig verandering in het land verwacht. Christenen vertelden aan medewerkers van Open Doors: "Toch blijven we bidden voor onze leiders en hopen we dat God zich aan hen zal openbaren."

 

Bron: Open Doors
Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons