Bloedbad tijdens kerkdienst in Nigeria

in Christelijk Nieuws

Mannen die met geweren en explosieven waren bewapend, hebben zondagochtend in het noordoosten van Nigeria een volle katholieke kerk aangevallen en 22 gelovigen tijdens de mis gedood. Dat hebben getuigen maandag gezegd. De aanval had plaats in het dorp Waga Chawaka in de deelstaat Adamawa

Na de aanval op de kerk staken de mannen huizen in brand en namen bewoners in gijzeling. De gehele actie duurde 4 uur. De woordvoerder van het bisdom Yola zei dat de doden maandag zijn begraven.

Vermoedelijk zit de extremistische islamitische groepering Boko Haram (Westers onderwijs is zondig) achter de actie. De beweging, die de islamitische wetgeving wil invoeren in de afgelegen landelijke gebieden in Noordoost-Nigeria, heeft al vaker christenen en kerken aangevallen. Ook de strijdkrachten, de politie en politieke tegenstanders zijn vaak het doelwit. Aanslagen van Boko Haram hebben de afgelopen 4,5 jaar aan duizenden mensen het leven gekost.

Waga Chawaka ligt dicht bij de grens met de deelstaat Borno, waar vermoedelijk aanhangers van Boko Haram in het dorp Kawuri maandag een slachting aanrichtten. Verscheidene dorpsbewoners kwamen om en ook daar werden huizen in brand gestoken.

 

Bron: ANP
Foto: ANP - 28 oktober 2012 - Zelfmoordaanslag bij de  St. Ritas Catholic Church in Nigeria.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons