‘Als christen en wetenschapper heb je dezelfde fascinatie’

Natuurkundige Heino Falcke in 'Dit is de Dag'

in Geloven

Wie zwart gat of oerknal zegt, komt al snel op de discussie over schepping of evolutie. Sterrenkundige Heino Falcke is christen en ziet geen tegenstelling tussen geloof en wetenschap. “Ik ben op zoek naar de waarheid. Als christen en als wetenschapper heb je dezelfde fascinatie”, zei Falcke donderdag in het Radio 1 programma 'Dit is de Dag'.

Falcke was te gast in ‘Dit is de Dag’ om te praten over de 14 miljoen subsidie die hij heeft ontvangen voor het in beeld brengen van zwarte gaten in het heelal. Dat hij als christen onderzoek doet naar zwarte gaten, is voor hem geen tegenstelling. “Voor mij als gelovige is het belangrijk dat ik de schepping ga bestuderen, ik doe gewoon onderzoek naar hoe dingen in elkaar zitten. Ik ben op zoek naar waarheid dat is wat wij natuurkundigen doen”, aldus Falcke.
 
Volgens Falcke kunnen christenen en wetenschappers een heel boeiend gesprek met elkaar hebben. “Maar zij durven niet met elkaar te praten en zijn niet open genoeg om deze vragen met elkaar te bespreken. Maar als je met elkaar praat dan voel je dat je allebei dezelfde fascinatie hebt”, aldus Falcke.

 

Beluister hieronder het gesprek terug (vanaf 32:10).

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons