250.000 bezoekers voor relikwie in Moskou

in Christelijk Nieuws

Meer dan 250.000 mensen hebben vorige week een bezoek gebracht aan de Christus de Verlosserkathedraal in Moskou om een glimp op te vangen van een religieuze relikwie. Het gaat om een gouden kist die volgens de overlevering de giften bevat die de drie wijzen schonken tijdens de geboorte van Jezus Christus. Door de grote toestroom, zag de kerk zich gedwongen tot diep in de nacht open te blijven, berichtte persbureau ITAR-TASS

De relikwie ligt normaal gesproken opgeslagen in een klooster op de Athosberg in het noorden van Griekenland. Ter viering van het orthodoxe kerstfeest op 7 januari werd de kist met daarin 28 kleine bewerkte hangers met kralen van wierook en mirre, een week lang tentoongesteld in de Russische hoofdstad. De grote belangstelling zorgde voor een kilometerslange rij waar sommige bezoekers vier uur lang in stonden.

Het religieuze werk wordt dinsdagochtend overgebracht naar Sint Petersburg, waar het opnieuw te bezichtigen is. Voordat het terugkeert naar het klooster op Athos, wordt het relikwie nog tentoongesteld in het Wit-Russische Minsk en Oekraïense Kiev.

 

Bron: ANP

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons