Willem Aantjes in de Nacht van de Bijbel

Vrijdagavond publieke reactie Willem Aantjes op tv-serie

in Geloven

Hoe kijkt Willem Aantjes naar zichzelf in de tv-serie 'De Val van Aantjes'? Voor het eerst zal hij vrijdag in het Thomastheater in Amsterdam publiekelijk reageren aan de hand van het boek waarover bij de totstandkoming van het CDA zoveel te doen was: de Bijbel.

(imported body)

Waarom inspireerde de Bergrede hem bij zijn speech op het eerste CDA-congres in 1975, die veel losmaakte bij publiek én politiek? In hoeverre bespoedigde die radicale toespraak uiteindelijk zijn latere val als politicus? Vrijdagavond houdt Wilfred Scholten, journalist bij de NCRV, een exclusief gesprek met Aantjes in de Nacht van de Bijbel.

Ook actrice en theatermaker Gerda Havertong, theoloog van het jaar Ruben van Zwieten en Tweede Kamerlid Carola Schouten van de ChristenUnie vertellen over hun passie voor de Bijbel.

Het Jazz Department van het Amsterdams Conservatorium zorgt voor de muzikale omlijsting.

Wanneer: Vrijdag 6 december, 20.00 - 0.00 uur, zaal is geopend vanaf 19.30 uur
Waar: Thomas Theater, Prinses Irenestraat 36, Amsterdam

De nieuwe tweedelige serie ‘De val van Aantjes’ (EO) vertelt het dramatische verhaal van de opkomst en ondergang van CDA-politicus Willem Aantjes. Deel 1 is inmiddels al uitgezonden, deel 2 is maandag 9 december te zien op Nederland 2.

Bron: PKA 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons