Wie zit er achter de ‘Jezusfooi’?

Grandioze fooien in Amerikaanse restaurants door mr. ‘@tipsforjesus’

in Geloven

Een fooi geven van 3000 dollar: het gebeurde in een Amerikaans restaurant afgelopen augustus. Wie is deze anonieme restaurantbezoeker en wat zijn de motieven voor zijn riante bonus? Op het bonnetje liet Mr. X een hint achter: ‘@tipsforjesus’.

De term ‘@tipsforjesus’ verwijst naar een account op het sociale netwerk Instagram. Hieruit blijkt dat de mysterieuze weldoener vaker heeft toegeslagen: begin september stopte hij een serveerster in Michigan 2000 dollar toe in plaats van de oorspronkelijke 200. In oktober at hij voor 24 dollar in Hollywood en betaalde hij 500 dollar. De grootste fooi gaf hij vier dagen later uit: 10 duizend dollar.
 
Genade, liefde, gulheid
Waarom zou iemand zoiets doen? In januari schreef de christelijke auteur Justin Lee een opiniestuk over een voorganger die had geweigerd om de standaardfooi van 18 procent te betalen. “Ik geef Jezus 10 procent”, had de voorganger op het bonnetje geschreven, “waarom zou ik jou 18 procent geven?”
 
Lee vond deze attitude schokkend.  Volgens hem is een fooi een kwestie van fatsoen en een blijk van waardering. “Onthoud, medechristenen: overal en altijd vertegenwoordig je Jezus. Niet theologie of mooie woorden maken het verschil, maar je genade, liefde en gulheid.” Kennelijk denkt de anonieme restaurantbezoeker er hetzelfde over.
 
 
Bron: Trouw
Foto: Instagram

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons