Syrische kinderen centraal in kerstprogramma

IKON komt met kerstspecial over Syrische families

in Geloven

Op Kerstavond zendt de IKON om 22.50 uur op Nederland 2 een speciaal kerstprogramma uit rondom Syrische kinderen. 'Wanneer je het gezichtje van een baby kust, kus je het gelaat van God'. Zomaar een zin uit het kerstlied 'Mary, did you know?'

(imported body)

'Wanneer je het gezichtje van een baby kust, kus je het gelaat van God'. Zomaar een zin uit het kerstlied 'Mary, did you know?' Wat nu als Maria van te voren had geweten wat haar baby aan onafzienbaar lijden te wachten stond? En geldt dat niet voor alle moeders? Veel Syrische vrouwen hadden tijdens hun zwangerschap geen enkel vermoeden van wat er later met hun kinderen zou gebeuren. Dat ze op een kwade dag zouden moeten vluchten naar Libanon, Jordanië, Turkije of Nederland.

Wat valt er deze kerst eigenlijk te vieren voor al die verontruste Maria'’s? Waar staat die wereldberoemde herberg toch? Bestaat die toevlucht tot een kribbe? Hoe kunnen we ook in donkere tijden vasthouden aan dat visioen van vrede? Zoals het Kerstverhaal ons elk jaar weer voorhoudt: Vrede op aarde in de mensen een welbehagen.

Het vluchtverhaal van het kindje Jezus is nog nooit zo actueel geweest. Zijn kinderschreeuw om redding nog nooit zo onontkoombaar.

Een kind ons geboren: met indringende portretten van Syrische kinderen, componist Merlijn Twaalfhoven, familietherapeute Else-Marie van den Eerenbeemt, Geeske Hovingh, pastor van de Amsterdamse Studentenekklesia en Annemiek Schrijver. En natuurlijk zingen we ook deze Kerstnacht tegen de oorlog in.

Bron & Foto: IKON

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/H4xpeb8ZXSE?feature=player_detailpage" frameborder="0" width="480" height="288"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons