'Syrische christenen teleurgesteld in het Westen'

in Christelijk Nieuws

Christelijke Syriërs die hun thuisland ontvlucht zijn, hebben westerse landen bekritiseerd voor het afwijzen van hun immigratie verzoeken. 70 Syrische families vonden tijdelijk onderdak in een Assyrische kerk in Amman, de hoofdstad van Jordanië.

Christelijke Syriërs die hun thuisland ontvlucht zijn en nu in Jordanië verblijven, hebben westerse landen bekritiseerd voor het afwijzen van hun immigratie verzoeken. 70 Syrische families vonden tijdelijk onderdak in een Assyrische kerk in Amman, de hoofdstad van Jordanië. Sommigen hebben gesproken met de pers maar hebben ervoor gekozen anoniem te blijven uit angst voor represailles.

De vluchtelingen zeggen dat de leefomstandigheden moeilijk zijn. De families ontvangen voedsel en geld van de kerk, maar hebben niet genoeg middelen om zichzelf warm te houden.

Volgens Jordaanse ambtenaren hebben meer dan 1,3 miljoen mensen Syrië ontvlucht sinds het begin van de burgeroorlog.

<iframe style="border: none; overflow: hidden;" src="http://www.spirit24.nl/player/frame/?episode=urn:vpro:media:program:34664998&type=urn&width=560&height=320&still=&autostart=off&volume=5&startTime=00:00:00" frameborder="0" width="560" height="320"></iframe>

Bron: Spirit24

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons