Rick Warren schrijft boek over afvallen

‘God is niet alleen maar geïnteresseerd in je ziel’

in Mediatips

Door de jaren sprak dominee Rick Warren openhartig over hartverscheurende ervaringen zoals de zelfdoding van zoon Matthew en de borstkanker van vrouw Kay. Nu komt hij met een nieuw boek: ‘The Daniel Plan: 40 Days to a Healthier Life’, waarin hij beschrijft hoe hij in de afgelopen jaren bijna dertig kilo is afgevallen.

Volgens Warren, dominee van de Saddleback Church in Zuid-Californië, bestaat de sleutel naar een gezond leven uit vijf componenten: voedsel, fitness, focus, geloof en vrienden. “De laatste twee componenten, geloof en vrienden, zijn het speciale sausje dat het Danielplan uniek maakt,” aldus de dominee. Zo komen ‘gebed’ en ‘steun van kerkelijke gemeenteleden’ niet in elk dieetplan voor.
 
Daniel
De titel van het Danielplan is gebaseerd op het eerste hoofdstuk van het Bijbelboek Daniel, waarin Daniel de bewaker van de koning uitdaagt tot een test. Een paar jongemannen moeten het rijke voedseldieet van de koning volgen, terwijl Daniel en zijn vrienden alleen maar gezonde gerechten eten.
 
“Op dat concept hebben we de titel gebaseerd,” aldus Warren. “Het dieet is niet hetzelfde als dat van Daniel destijds, want de Bijbel vertelt niet precies wat hij at.”
 
Zuinig op je lichaam
Sommigen zetten vraagtekens bij Warrens combinatie van kerk en gezondheid. Zijn reactie: “Denk je dat God alleen geïnteresseerd is in je ziel? Nee, hij is geïnteresseerd in je lichaam, geest en ziel. Jezus ging langs elk dorp om te onderwijzen, te preken en te genezen. Het Danielplan gaat over genezing.
 
De Bijbel zegt: ‘God maakte mijn lichaam, Jezus stierf voor mijn lichaam, de Geest leeft in mijn lichaam.’ Dus wees er zuinig op.”
 
 
Bron: Religion News Service

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons