Religieuze leiders staan op tegen geweld in Afrika

Militairen moeten helpen met verzoening tussen moslims en christenen

in Christelijk Nieuws

Religieuze leiders in Centraal-Afrika willen verzoening tussen moslims en christenen in de hoofdstad Bangui. De spanningen zijn hoog opgelopen in de stad na een golf van moordpartijen. Sinds de komst van Franse militairen zijn meer dan 500 mensen om het leven gekomen.

(imported body)

De Verenigde Naties schatten dat het totale aantal ontheemden landelijk is gestegen tot een half miljoen sinds de crisis een jaar geleden begon. De verzoeningspoging van de islamitische en christelijke religieuze leiders gaat moeizaam. Bewoners van een grote wijk in de stad zijn woedend over een aanval op een moskee eerder deze week. In het gebied, een voormalige kolonie van Frankrijk, zijn nu 1600 militairen gelegerd. Ze moeten een einde maken aan de chaos in het land, die in maart ontstond toen extremistische moslims de macht wilden grijpen. De Franse troepen blijven zeker een half jaar.

Bron: Spirit 24

 

<iframe style="overflow: hidden;" src="http://www.spirit24.nl/player/frame/?episode=urn:vpro:media:program:33987555&type=urn&width=485&height=270&still=&autostart=off&volume=10&startTime=00:00:00" frameborder="0" width="485" height="270"></iframe>

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons