PKN lanceert mobiele kerk

Bus met mobiele dominee door de wijk

in Christelijk Nieuws

Als de burger niet meer naar de kerk gaat, dan moet de kerk naar de burger. Vanuit die gedachte lanceert de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) vrijdag haar eerste pioniers-experiment: een mobiele kerk. Dit meldt dagblad Trouw.

Inwoners van de Almeerse nieuwbouwwijk De Poort kunnen binnenkort, als de plannen rond zijn, bij predikant Pieter ter Veer aankloppen voor een kop koffie en goed gesprek. Van een kerkgebouw, orgel of pastorie is geen sprake. Ter Veer gaat met een bus door de wijk rijden, op zoek naar mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor. 

Het landelijk bestuur van de PKN wees Almere aan als de eerste locatie die een zogenoemde 'pioniersplek' moest krijgen: een experimentele kerk die qua vorm weinig lijkt op de traditionele variant. Het kerkverband hoopt dat er op termijn een 'vernieuwende en zelfstandige vorm van kerk-zijn ontstaat, die aansluit bij onze veranderende cultuur'.


Voor het einde van de maand richt de PKN nog zeven pioniersplekken op, onder meer in Amsterdam, Den Haag en Woerden. Voor eind 2016 moeten er door het hele land 1000 pioniersplekken zijn.

Lees het volledige artikel hier.

 Bron: Trouw

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons