Paus Franciscus man van het jaar

'Een nieuwe stem voor het geweten'

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus is de persoon van het jaar volgens het Amerikaanse weekblad Time. Met zijn focus op medeleven is de leider van de Rooms-Katholieke Kerk een nieuwe stem voor het geweten geworden, meldde Time woensdag. De man of vrouw van het jaar moet een buitengewoon grote invloed op het nieuws hebben gehad.

De paus nam de naam aan van een bescheiden heilige en is de eerste paus die niet uit Europa komt in 1200 jaar. Time ziet in Franciscus een man die kracht heeft de wereld te veranderen.
 
Time kiest sinds 1927 de persoon van het jaar. Vorig jaar was het de Amerikaanse president Barack Obama die met de titel persoon van het jaar op de voorpagina kwam. De keuze heeft in beginsel niets te maken met de positieve of negatieve invloed van de persoon, maar bijna altijd krijgt een man of vrouw van goede wil deze eer. Maar in de jaren 30 en 40 zijn ook Adolf Hitler en Jozef Stalin persoon van het jaar geweest, Stalin zelfs twee keer.
 
Paus Franciscus was ook al de meest besproken persoon van het jaar op Facebook, zo maakte het sociale netwerk eerder deze week bekend.


Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons