Nieuw: Toolkit voor duurzaam kerkbeheer

Lancering website op GroeneKerkendag

in Christelijk Nieuws

Zaterdag 14 december wordt een website gelanceerd voor ieder die zijn of haar kerk duurzamer wil beheren. Dit gaat samen met de GroeneKerkendag welke wordt georganiseerd door Kerk in Actie en Tear in Houten.

De GroeneKerkendag is een landelijke ontmoetingsdag voor en door mensen die werk willen maken van verduurzaming van kerk en geloofsgemeenschap. Kerk in Actie en Tear kennen ruim driehonderdvijftig kerken die hiermee bezig zijn. Van die kerken hebben zich tot nu toe zesendertig aangemeld als ‘groene kerk’. Groene kerk zijn houdt in dat je aanspreekbaar bent op de intentie om geleidelijk aan te verduurzamen. Groene kerken staan elkaar met raad en daad bij om dit te realiseren.

Op de GroeneKerkendag wordt ook een website gepresenteerd met alle mogelijke informatie voor duurzaam kerkbeheer. Deze toolkit huist in een virtuele kerk waar de bezoeker allerlei tips kan vinden voor de eigen gemeente. Meer informatie is te vinden op groenekerken.nl

De GroeneKerkendag komt voort uit de Groene Kerkenactie, eveneens een initiatief van Kerk in Actie en Tear. Elke kerk die elk jaar een ‘groene’ stap wil zetten, kan zich aanmelden als Groene Kerk op de website.

Bron: PKN
Foto: groenekerken.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons